Pruimen: heerlijk
Rijpe pruimen-taart
gemaakt als verrassing voor dochter-lief.
(die moet ZO hard leren)
En geloof me-simpel te maken:
appeltaart-deeg met roomboter.
De vorm bekleed ik met een dun laagje deeg.
En bepoeder ik met custard-de truc
bij rijp fruit.
Het vocht vermengd zich met de custard
en je krijgt een soort van pudding op de bodem.
De pruimen halveer ik en stapel ze op.
Het resterende deeg verkruimel ik
over de pruimen.
De taart bak je normaal af en dan:
g*e*n*i*e*t*e*n.
En extra leuk geserveerd met handbeschilderd
bestek door mijzelf.
Een mooie resterende week gewenst
xxx Sil
*
Bij "pruimen liefde" denk je toch eerst aan iets anders...
BeantwoordenVerwijderenGeweldig bestek en een leuk recept, ga ik zeker maken!
Wat een heerlijke taart, ik krijg er trek van!
BeantwoordenVerwijderenOh....kwijl!!!!!!!!!!!!! Krijg vreselijk trek bij het zien van dat lekkers. Misschien....misschien....weekend toch maar zoiets lekkers bakken?
BeantwoordenVerwijderenWat leuk trouwens, dat geschilderde bestek!
Lekker! Lekker!
BeantwoordenVerwijderenHandbeschilderd bestek ziet er wonderbaarlijk mooi uit.
En dat roodgebloemende bord herken ik, is het niet de bovenkant van een taartschotel?
Groot rood serveerbord van PiP-xxx
VerwijderenMmmmm, dat ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenLekker!!!
BeantwoordenVerwijderenFijne dag, Helene
Dat ziet er goed uit , heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenGeniet er van.
groetjes Hannie
o mjam daar heb ik nu wel heeel veel zin in hoor!
BeantwoordenVerwijderenOh goed plan zeg... eens even kijken of ik nog ergens goedkoop pruimen op de kop kan tikken!
BeantwoordenVerwijderenO Yum! Dat ziet er fantastisch uit! Hetbestek maakt het helemaal af. Liefs MiM
BeantwoordenVerwijderenWat een lieve moeder ben je, ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenSmullen maar ,gaat niets boven een taart van je moeder
BeantwoordenVerwijderenHmmmmm die ziet er lekker uit!!! Daar zal ze van hebben gesmuld;)
BeantwoordenVerwijderenEn je bestek... <3 the color!!!
Liefs,
Kimmie